Η ανάγκη σου στη ζωή να διαγράψεις κάτι παλιό και να δημιουργήσεις κάτι καινούριο

Η απόφαση σου για αλλαγή είναι μία επιτακτική ανάγκη που όσο εσύ μεγαλώνεις τόσο αυτή μεγαλώνει και ωριμάζει. Όπως ακριβώς ένα φρούτο που όντας ώριμο πολύ πέφτει κάτω από το δέντρο. Ακριβώς έτσι, όταν η ανάγκη σου αυτή ωριμάσει τόσο πολύ, είσαι έτοιμος να κάνεις το μεγάλο ταξίδι της αλλαγής. Είναι τότε που αντιλαμβάνεσαι που είσαι και που θέλεις να πας.

Ίσως η αλλαγή που οραματίστηκες να αργεί. Ίσως κάποιες φορές κουραστείς που τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς. Κάνε μία παύση επαναπροσδιορίσου και συνέχισε. Μπορεί τελικά να μην ήσουν και καλά προετοιμασμένος

Οι παλιές σου πεποιθήσεις και πιστεύω είναι τόσο βαθιά ριζωμένα μέσα σου, που για να τα αντικαταστήσεις και να νοιώσεις την εσωτερική σου απελευθέρωση χρειάζεται χρόνος και μεθοδικότητα. Θα χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου και με τους άλλους.

  • Να έχεις πολλή δόση υπομονής και πείσμα.
  • Να είσαι σταθερός στα θέλω σου και να υπακούεις τις εσωτερικές σου ανάγκες.
  • Να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου και από την υποτιθέμενη ασφάλεια που ένοιωθες.
  • Να ξεπεράσεις φόβους και αναστολές που μέχρι τώρα σε κρατούσαν κλειδωμένο.
  • Να διαγράψεις τις κόκκινες γραμμές που σου είχαν βάλει οι μέχρι τώρα πεποιθήσεις σου. Να περάσεις απέναντι και να κατακτήσεις νέους ορίζοντες. Αυτούς που όσο κάποιες φορές ήθελες να φτάσεις δεν τολμούσες να κάνεις τη διαδρομή..

Για να δημιουργήσεις αυτό που ήσουν μέχρι τώρα χρειάστηκαν πολλά χρόνια λειτουργίας σου με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδί που να σε κτυπήσει στον ώμο και να σε μεταμορφώσει στο άτομο που θα ήθελες να είσαι από τη μία μέρα στην άλλη.

Όσο πλησιάζεις στον προορισμό σου, τόσο πιο πολύ θα νοιώθεις το συναίσθημα της σιγουριάς και της ικανοποίησης για τον εαυτό σου. Η θέα από εκεί είναι μοναδική και ανεπανάληπτη, τόσο που δεν γίνεται ποτέ λόγος για επιστροφή.

Γράφει η

Έλενα Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life & Relationship Coach

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: