Τι είναι αυτό που μου λείπει; Γιατί νοιώθω αυτό το εσωτερικό κενό

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί και νοιώθουν αυτό το αίσθημα του εσωτερικού κενού. Και διερωτάσαι, μα γιατί νοιώθω έτσι; Τι είναι αυτό που μου λείπει; Πολλές φορές μπορεί και να θυμώνεις με τον εαυτό σου για αυτό σου το συναίσθημα. Ίσως και να νοιώθεις από τους τυχερούς/ρες που δεν τους λείπει τίποτα από τη ζωή τους, άρα είναι λάθος να παραπονιέσαι. Φυσικά το κενό αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με τα υλικά αγαθά όλου του κόσμου. Για αυτό αγκάλιασε τον εαυτό σου και άκουσε τον. Κάτι θέλει να σου πει. Αυτό που έχεις ανάγκη είναι κάτι πιο βαθύ πιο ανθρώπινο πιο δυνατό. ¨Έχει να κάνει με την έλλειψη κάποιων άλλων βασικών αναγκών που έχουν να κάνουν με το συναίσθημα και το πώς νοιώθεις

m

Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να νοιώθουν αγάπη, αποδοχή, αναγνώριση, ασφάλεια, σεβασμό. Όσο καλά και να περνάς στη ζωή σου όσα υλικά αγαθά και να έχεις άμα δεν καλύπτονται μία ή και περισσότερες από τις πιο πάνω βασικές ανάγκες πιθανότατα να νοιώθεις αυτή την έλλειψη, αυτό το κενό στη ψυχή σου.

Το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι το ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με εσένα. Δηλαδή τι έχεις κάνει και τι όχι ούτως ώστε να απολαμβάνεις αυτές τις ανάγκες.

Καιρός λοιπόν να ρωτήσεις τον αγαπημένο σου εαυτό :

 • Μήπως θα έπρεπε να με αγαπήσω περισσότερο;
 • Μήπως τα δικά μου θέλω έρχονται πάντα σε δεύτερη μοίρα;
 • Μήπως δεν έβαλα τα όρια μου την ώρα που έπρεπε και όταν έπρεπε;
 • Μήπως δεν φρόντισα το σώμα μου, την υγεία μου, το μυαλό μου, την ψυχική μου γαλήνη και ηρεμία;
 • Μήπως δυσκολεύομαι να αποφασίσω και να πράξω αυτό που πραγματικά θέλω γιατί με επηρεάζει η γνώμη των άλλων;
 • Μήπως δεν είμαι αυτός/η που πραγματικά θα ήθελα να είμαι;
 • Μήπως έχω εγκαταλείψει τα όνειρα τους στόχους και τις προσδοκίες μου;

Αν  έστω και ένα από τα πιο πάνω ισχύει για σένα σημαίνει ότι δεν προστάτεψες τον εαυτό σου όπως θα έπρεπε. Αν εσύ ο ίδιος/ια δεν προσφέρεις στον εαυτό σου αυτά που έχει ανάγκη, πως περιμένεις να το κάνει για σένα κάποιος άλλος.

 • Ο καλύτερος φίλος, συνεργάτης και σύμμαχος του εαυτού σου είσαι εσύ. Δώσε νόημα στη ζωή σου κάνοντας πράγματα που είναι σημαντικά για σένα. Πράγματα που σε κάνουν να νοιώθεις σημαντικός/η ξεχωριστός/η, αγαπητός/η
 • Νοιώσε ειλικρινής και στοργικός/η με τον εαυτό σου και ανακάλυψε ποια ανάγκη σου δημιούργησε αυτό το κενό
 • Συζήτησε το με τα άτομα που το αφορούν, και αν δεν καταφέρεις κάτι ζήτα βοήθεια από ειδικούς. Μην αφήσεις να περάσει ούτε λεπτό παραπάνω νοιώθοντας αρνητικά συναισθήματα.
 • Μην συγκρίνεις ποτέ τον εαυτό σου με άλλους. Είσαι υπέρ αρκετός/η για αυτό που είσαι και δεν χρειάζεται να γίνεις κάποιος άλλος. Βρες τα με τον εαυτό σου πάρε τον από το χέρι και οδήγησε τον στη χαρά, την ηρεμία και την πληρότητα.

Γράφει η

Έλενα Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life & Relationship Coach

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: