Είναι η επιτυχία και η ευτυχία τύχη ή είναι κάτι που φτιάχνουμε εμείς

Η ευτυχία είναι μία έννοια που εμπεριέχει όλα εκείνα τα όμορφα και θετικά συναισθήματα. Όπου είναι παρούσα (αφού είναι γένος θυληκού )έχει τη δύναμη να φωτίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων, και να επιβεβαιώνει έτσι την παρουσία της. Παρόλα αυτά για να κατακτήσουμε την ευτυχία και την επιτυχία χρειάζεται από μέρους μας να τα κυνηγήσουμε και να τα διεκδικήσουμε.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι επιτυχία δεν ισούται και με ευτυχία. Συνεπώς ο επιτυχημένος άνθρωπος δεν είναι πάντα και ο ευτυχισμένος άνθρωπος. Για να χαρείς την επιτυχία σου και να νοιώσεις ευτυχισμένη χρειάζεται να έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε αγαπούν για να την μοιραστείς μαζί τους. Τότε αυτή διπλασιάζεται. Διαφορετικά μένει η μισή.

Σκέψου τις δικές σου προσωπικές νίκες. Τις δικές σου επιτυχίες που όταν τις κατέκτησες ένοιωσες ευτυχισμένη. Μπορεί να ήταν μικρές. Μικρές ή μεγάλες ήταν οι δικές σου νίκες που σε έκαναν να νοιώσεις χαρά και εσωτερική ευφορία. Τι ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελες να κάνεις εκείνη τη στιγμή; Φαντάζομαι να τρέξεις να το μοιραστείς με κάποιον. Ποια άτομα ήρθαν στο μυαλό σου; Όταν το έκανες σε δικαίωσαν; Έχει διπλασιαστεί η χαρά σου ή έχει μείνει η μισή. Μεγάλη ευλογία να έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε αγαπούν και σε στηρίζουν. Να χαίρονται με τη χαρά σου και να λυπούνται με τη λύπη σου. Δεν χρειάζεται να είναι πολλοί. Μπορεί να είναι μετρημένοι στα δάκτυλα, αλλά αυτή είναι ευτυχία. Αισθάνεσαι τυχερή και ευλογημένη.

Είναι όμως πάντοτε τύχη; Θεωρώ πως όχι δεν είναι πάντοτε τύχη. Εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους. Το πώς δηλαδή κτίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Αν δηλαδή σκοπός μας είναι να κτίζουμε υγιής και ειλικρινής σχέσεις με τους γύρω μας, οι πιθανότητες να έχουμε ανθρώπους που μας νοιάζονται είναι περισσότερες. Αυτό ισχύει πολλές φορές και με το οικογενειακό μας περιβάλλον. Η τύχη βρίσκεται μόνο ακριβώς σε αυτό εδώ το κομμάτι. Στο αν δηλαδή εκτιμήσουν οι άλλοι αυτό που είμαστε και είναι δίπλα μας, ή αν θα το ζηλέψουν.

Η ευτυχία είναι στο χέρι μας. Την κουβαλάμε μέσα μας. Είναι καθαρά οι δικές μας επιλογές και αποφάσεις. Μπορούμε να τις αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή και να τις φέρουμε με το μέρος μας. Κάποιες φορές χρειάζεται ρίσκο. Χρειάζεται να τολμήσουμε. Το ξεβόλεμα είναι δύσκολη απόφαση. Το να φύγω από μια οικία προς εμένα κατάσταση όσο δυσάρεστη και να είναι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα διότι δεν ξέρω τι με περιμένει παρακάτω. Όταν όμως είμαι συνειδητοποιημένο άτομο θα μπορέσω να εκτιμήσω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και θα κάνω τις σωστές επιλογές. Τις δικές μου επιλογές και δεν επιτρέπω πλέον σε εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάζουν τα όνειρα και τα συναισθήματά μου.

Η ευτυχία αρχίζει πρώτα πρώτα από μέσα μας. Να είμαστε δηλαδή καλά εσωτερικά. Να νοιώθουμε όμορφα και γαλήνια. Τότε είμαστε 100% ικανοί να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας, και να έχουμε μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή.

Τι άλλο είναι τελικά η ευτυχία; Η ευτυχία είναι στιγμές. Αυτές οι όμορφες καθημερινές  μικρές στιγμές τις οποίες αφήνουμε να περνούν από μπροστά μας ανεκμετάλλευτες , χωρίς να τους δίνουμε την αξία που τους ταιριάζει. Περιμένουμε να έρθει κάτι μεγάλο στη ζωή μας για να νοιώσουμε ευτυχισμένοι που ίσως και να μην έρθει ποτέ.

Ας ψάξουμε λοιπόν μέσα μας να βρούμε ποια είναι αυτά που κάνουμε καθημερινά και δεν τους δίνουμε την ανάλογη αξία. Ας κοιτάξουμε τώρα συνειδητά ποια από αυτά μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση και ας μείνουμε παρόν στη στιγμή ώστε να νοιώσουμε αυτά τα συναισθήματα με όλη μας τη ψυχή. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ να κάνουμε τον εαυτό μας ευτυχισμένο!!!!.

Έλενα Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life & Relationship Coach

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: