Τι γίνεται όταν χάνεις τον εαυτό σου μέσα στη σχέση

Ξεκινώντας τη ζωή σου με ένα άνθρωπο, ξεκινάς με τους καλύτερους οιωνούς και τα πιο όμορφα όνειρα. Δεν μπορείς να φανταστείς ότι θάρθει κάποια στιγμή που δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο που επέλεξες να πορευτείς μαζί του την υπόλοιπη σου ζωή, θα χάσεις τον εαυτό σου και την ταυτότητα σου. Θα είσαι μια άλλη που προσπαθεί συνέχεια να κρατήσει τη σχέση σε ισορροπία, αλλά μέσα σου να νοιώθεις ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά.

Προσπαθείς συνέχεια να πηγαίνεις με τα νερά του και να τον κρατάς ευχαριστημένο για να αποφεύγεις συγκρούσεις και καυγάδες.

Τι γίνεται όταν:

  • Οι συνεχείς προσπάθειες σου για μια πολιτισμένη συζήτηση πέφτουν στο κενό.
  •  Η κάθε σου προσπάθεια μαζί του να σε καταλάβει αποτυγχάνει.
  •  Νοιώθεις ότι έχεις πλέον στερέψει από λόγια και επιχειρήματα.
  •  Νοιώθεις μόνη μέσα στην ίδια σου τη σχέση.
  • Νοιώθεις ότι έχεις αποκοπεί από συγγενείς και φίλους.
  • Νοιώθεις ότι δεν έχεις πλέον δικά σου χόμπυς και ενδιαφέροντα.
  •  Νοιώθεις παγιδευμένη και δεν ξέρεις πώς να προχωρήσεις.
  •  Νοιώθεις συνέχεια αγχωμένη.
  •  Νοιώθεις ότι η σχέση σου γίνεται η φυλακή σου.
  •  Το χαμόγελό σου παύει να είναι αληθινό.

Όλα τα πιο πάνω είναι σημάδια ότι έχεις φτάσει πλέον στα όρια σου και ότι αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναλάβεις 100% την ευθύνη σου και να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Να ξεπεράσεις τους φόβους και τις ανασφάλειές σου, και να αντιδράσεις. Βρες τον χαμένο σου εαυτό και την χαμένη σου προσωπικότητα και κάνε αυτό που φοβάσαι. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Jack Canfield στο βιβλίο του «Η Επιτυχία Βήμα Βήμα»  Γεγονός + Αντίδραση = Αποτέλεσμα. Η αντίδρασή μας στα διάφορα γεγονότα μας δίνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Όλα όσα βιώνουμε στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα της αντίδρασής μας σε κάποιο πρότερο γεγονός. Αν δεν σου αρέσει η ζωή σου άλλαξε τις αντιδράσεις σου μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ζωή σου θα αρχίσει να βελτιώνεται από τη στιγμή που θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, και τη  συμπεριφορά σου. Όταν αλλάξεις τον εαυτό σου. Αν αυτό που έκανες μέχρι τώρα στη σχέση σου θα μπορούσε να φέρει κάτι καλύτερο, θα το είχε ήδη κάνει. Αν θέλεις λοιπόν κάτι διαφορετικό που θα σε κάνει να νοιώσεις ξανά χαρά και ευτυχία, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό. Αυτό θα γίνει από τη στιγμή που συνειδητοποιήσεις και αποδεχτείς ότι εσύ επέτρεψες να σου συμπεριφερθεί έτσι και αναλάβεις την ευθύνη σου. Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι ευτυχισμένη, μα πάνω από όλα να είσαι ΕΣΥ.

ΕΣ

One thought on “Τι γίνεται όταν χάνεις τον εαυτό σου μέσα στη σχέση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: